Снимка: архив, Bulphoto

"Нестабилността в управляващото мнозинство се засилва, а тя вече се простира и в цялато общество. Трети месец управляващите партии се мъчат да постигнат някакво споразумение, за да знаят хората върху какви принципи и цели се изгражда днешното управление, защото иначе е ясно, че то се гради на сделка, на бизнес, а сега със спирането на обществените поръчки живителната му влага ще намалее", отсече лидерът на левицата Михаил Миков в декларация от името на своите.

Според него през тази седмица ГЕРБ дори са признали, че са допуснали грешка с президента, защото настоящата двойка от "Дондуков" 2 няма да се бори за втори мандат.

Миков обвини държавния глава Росен Плевнелиев, че като президент е служил само на ГЕРБ и заради това е пречил на правителството на Пламен Орешарски, връщал е за ново обсъждане бюджет, закони.

"Все повече се отменят основните принципи на държавността, все повече нестабилността на коалицията изправя на преден план едноличните решения на Борисов – той спира обществени поръчки, спира промени в закони, от това губи демокрацията, парламентът, партиите, които са ангажирани в аритметичното мнозинство", продължи с критиките соцлидерът.

Той предупреди, че на фона тази нестабилност БСП си остава в опозиция и няма да позволи да бъде въвличана в политически комбинации, които целят укрепване на настоящето мнозинство.

"Никакви предложения за зам.-министерски постове и служби не бива да смятате, че могат да изкушават БСП", предупреди управляващите Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase