Снимка: Reuters
fallback

Премиерът Бойко Борисов обяви, че разбира нервността на депутатите от ГЕРБ, които поискаха от него обяснение докога ще търпи ДСБ. Министър-председателят обаче обясни, че не дели министрите на партии. Затова той ще обясни на депутатите от ГЕРБ, че както той, така и те ще подкрепят здравния министър Петър Москов докрай.

По-рано днес  групата на ГЕРБ в парламента излезе с декларация, в който настоя Борисов да освободи кадрите на ДСБ от властта. Депутатите призоваха лидера си да отиде при тях в парламента и да обясни докога ще търпи двойната позиция на Радан Кънев и хората му.

”Вярно ли така са казали”, попита Борисов, който е в белгийската столица и констатира усмихнат: "Капитанът в Брюксел, бунт на кораба”.

Премиерът обеща, че ще се срещне с депутатите си, защото е дисциплиниран.

Oще по темата
”Ние нямаме споразумение с ДСБ, а с РБ и то в момента се изпълнява. Що се касае до кабинета и министрите, както и управлението на кабинета, го правя аз”, обясни обаче той. Борисов предположи,  че хората от ГЕРБ започват да недоволстват от ежедневните изяви на някои от членовете на Реформаторския блок, които не излизат от него, а се правят на опозиционери с кадрите, които имат във властта.

”Аз никога не съм делил хората кой от кой партия е в управлението. И ако те са добри професионалисти, аз нямам причина да ги гоня. Така че, ако искат да стоят да работят, да работят. Но не е морално да даваш акъл като опозиционер”, каза още министър-председателят

Той призна и че двуяката позиция на РБ да не знаят самите те какви са, пречи на работата на кабинета.

”На колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят”, обясни още Борисов.

Премиерът се извини на Радан Кънев за думите си, че е казал, че има стотици назначения на ДСБ във властта, както и за думите си, че шефът на тъмносините искал смяната на главния прокурор.

”Това, че не е  искал смяната на главния прокурор, аз бях останал с обратното усещане, извинявам се, че съм го разбрал грешно. И другото, извинявам се, че казвам, че стотици били назначенията, добре –не са стотици, но са достатъчно. Човек трябва да има доблест когато излиза да говори да знае какво приказва“, коментира Борисов.

На зададен от страна на медиите въпрос премиерът и лидер на ПП ГЕРБ посочи, че няма противоречия между него и Цветанов и ПГ на ГЕРБ. ”Те се изнервят на моята добрина и толерантност и на това, че ми се качват на главата и аз продължавам да казвам –не, те са по-добрите ни партньори, рано или късно ще се върнат. Това ги изнервя, защото структурите вече им омръзна да ги слушат “, допълни Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 8 години

сътвориха 24 млрд лв дълг като завариха 5 и резерв 9

47

ДА

преди 8 години

Герб отива в небитието като СДС.

46

хаха

преди 8 години

Поредният сценарий и шумен ПР. Абе работа нямате ли бе? Докога ще се ръфате за власт?

fallback