Архив: Булфото

РБ би бил различен, без която и да е партия. Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Найден Зеленегорски, зам.-председател на Движение "България на гражданите".

"Надявам се нашият план за консолидация за Блока да даде добър плод и на президентските избори да имаме единна кандидатура за президент", каза той.

По думите му трябва да се търси това, което обединява РБ, защото "видях съграждането и разпада на голямото СДС, ОДС". "Нямам желание да съградим РБ и сега да го загубим", каза той по повод бъдещето на блока.

Ако не останем единни и нямаме единна кандидатура за президент ще освободим нишата на ГЕРБ и те ще се настанят трайно в дясното, допълни той.

Още по темата

Според него РБ ще расте по еволюционен път. "Не можем да чакаме революционна вълна от типа на "СДС и Сакскобургготски", това няма да стане, ние ще растем по еволюционен път. Показахме го на три избора с възходящите си резултати и не сега не трябва да взривяваме блока", обясни Зеленогорски.

Той призна обаче, че степента на доверие в Блока не е такава, че в момента да се обедини в единна партия.

По повод отсъствието на Петър Москов от форума в неделя той заяви: "Нерадостен съм от отсъствието на министър Москов на форума на ДСБ. Това е един от хората, който създаде тази партия. Той не е напуснал партията, но е абсурдно да чувам аплодисменти, които ще съборят НДК по отношение на един ляв политик – Татяна Дончева. Това ми заприлича на кръглата маса от преди 25 години", призна Зеленогорски.

"Вчера чух шега, че и Георги Кадиев се бил разсърдил, че не бил поканен на форума. Ние сме десни политици, аз не бих отишъл на форум на БСП да поздравя Миков", продължи той. По думите му трябва да има ясно разграничение между ляво и дясно.

"Не може г-жа Дончева да казва "няма дясно, няма ляво“ и публиката да аплодира и ръководителите да са доволни“, убеден е Зеленогорски.

Удовлетворен съм, че колегите от ДСБ решиха да останат в РБ. "Да имаме напрежение, но по 80% по темите имаме единни решения с тях", обобщи Зеленогорски.

По темата за забраната на къмпингувнането, той смята, че законът трябва да се отложи с 1 година. "Трябват дебати, за да се довършат нещата".

Според него природозащитниците имат двоен аршин за Банско и за морето.

"За Банско те искат актуализация на концесията и искат най-високите нива за опазване на природата в Пирин. За Черноморието казват обаче, че е рано да има правила и регулации. Да си остане по начина от преди 30-тина години", даде за пример политикът.

Силно съм изненадан, че се иска оставката на министъра на туризма Николина Ангелкова, чувам го за първи път. Тази тема не е обсъждана, каза Зеленогорски по повод настояването на Гроздан Караджов Ангелкова да си ходи заради хаоса в къмпингуването.

Зеленоогорски смята, че най-разумното е в България да се облекчи режимът за създаване на къмпинги, защото огромна част от старите вече са разрушени.

Той съобщи, че до месец ще внесе предложение за това. "Ако направим десетки къмпиниги и ги направим от 1 до 5 звезди, както е в Хърватска, тези с едната зведа ще имат най-елементарното - течаща вода, химически тоалетни, охрана", каза политикът.

"В кой век живеем да няма тоалетни и елементарни условия за къмпингуване. Затова трябва да се отложи забраната, за да се въведат нови правила, която да разработим с природозащитниците", обоще той.

"Ако бях на мястото на премиера, нямаше да отстъпя за забраната за къмпингуване, защото в тази държава трябва да има правила", завърши Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase