Снимка: архив, Булфото
fallback

 В България се обмисля възможността за строеж на ограда по границата с Гърция, за да се препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság.

 „Българското министерство на отбраната е готово, ако е необходимо, да построи скоро ограда на границата с Гърция“, каза българският министър на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Агенция "Фокус". Около четиристотин български военнослужещи са разположени на границата с Гърция, като министър-председателят на страната заяви, че скоро към тях ще се присъединят нови 500. 
 
Властите на страната се стремят да разширят съществуващата вече 30-километрова ограда по границата с Турция с нови 130 км. В момента около 2 хил. полицаи са разположени по 260-километровата българско-турска граница. 
В събота в България ще пристигнат австрийските министър на вътрешните работи и на отбраната Йохана Микл-Лайтнер и Ханс Петер Доскозил. Те ще се срещнат с българския министър-председател и ще обсъдят възможното изместване на миграционните потоци. 
 
Миналата година повече от 30 хиляди мигранти са влезли на територията на България, но по-голямата част от пристигащите пътуват към по-богатите страни в ЕС. Сега българските власти се опасяват, че този брой може да продължи да се увеличава, след миналата седмица бе затворен т.нар. "балкански" маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ха-ха

преди 8 години

До ЖЕЛЮ МИТЕВ ЖЕЛЕВТогава огради нямаше, а сега е думикрация - нещо, което не е демокрация, а демокрация на думи! И ограда си нямаме, макар че две редовни и две служебни правителства разправяха, че я строят и похарчиха милиони и милиони за 30км. при задача 130! И трябваше унгарски вестник да ни осветли по въпроса! А имаме свобода уж и демокрация - пак уж! Ето това е думикрацията!

31

ь

преди 8 години

Както пишат нормалните колеги, възстановяването на охраната на границата по модела отпреди прехода, е единствено разумното и сигурно решение! Но в главите на властимащите не може да влезе тази идея! Страх ги е да не се разсърди някой отвън! Поне защото не бил питан, да разреши! Ние все пак имаме известен суверенитет, както Унгария, нали! И можем да го упражняваме! Ако ние не уважаваме себе си и се държим като страхливци, никой няма да ни уважава! Сами трябва да се опазваме - това е!

30

boby

преди 8 години

Това лято на Силистар може да се очаква масов наплив на имигранти, да ми мислят там...

fallback