Снимка: БТА
fallback

Правителството полага максимални усилия да се осигури необходимото финансиране за доизграждане на възпиращите съоръжения като част от мерките за ограничаване на бежанския поток. Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Цветан Цветанов, който днес провери изпълнението на проекта за възпрепятстващо гранично съоръжение на територията на Хасковска област, в района на ГКПП "Капитан Андреево".

Досега са изградени 12 километра от оградата, като общата й дължина ще бъде 33,6 километра.

Цветанов изрази надежда, че страната ни ще бъде подпомогната с европейски средства за доизграждане на съоръжението. По думите му няма осигурено финансиране на 12 километра от оградата в Хасковска област.

Според него общият комплекс от мерки, които трябва да предприеме правителството за ограничаване на бежанския поток, включва и осигуряването на високопроходима техника, предаде БТА.

Миналата сряда беше приет на второ четене в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Законът за електронната идентификация, каза още Цветанов. Той отбеляза, че са отпаднали текстове за личните документи, които са свързани със специалния закон за личните документи.

Той смята, че в новите лични документи ще има възможност както за биометрични данни, така и за електронна идентификация, "ако се прецени, че това е необходимо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 8 години

искам да ви вярвам,но не мога.Кога ,ще спрете корупцията като нямате такъв закон.Не можете ли да забраните тотално криминално проявени индивиди,до обществените поръчки,работни места и кметски постове.Кви са тия3-5 год.ЦЯЛ ЖИВОТ ,ДА НЯМА ПРАВО НА ОБЩИНСКИ ПОСТОВЕ И ПОРЪЧКИ.ВСЕ ,ЕДНО ЕЛА, ВЪЛЧО ИЗЯШ МЕ. МАФИЯ,МАФИЯ ,ВЪН.

32

Анонимен

преди 8 години

Еми чака той, чака. Само не знам дали и европейците не се стиснаха, щото тук всичко излиза прескъпо даже и според техните стандарти.Прословутата нова ограда към Турция ни е излязла 1млн/км само фундамента!!!! При най-грубия разчет за бетон, арматура, труд и транспорт, 1км излиза в най-скъпия си вариант 250 000лв. При нашите обаче е 1милион!!!С магистралите е още по-зле положението...но ние сме си виновни за овчедушието и търпението.

31

анонимен

преди 8 години

Докъде я докарахме "политици" като Борисов и Цветанов да управляват България.Но щетите от неграмотното им управления уви ще се отчетат едва след около 10 години.Сега популизма им минава пред хорицата ,а платените им слуги ги крепят в медийното пространство.

fallback