Снимка: архив Bulphoto
fallback

Обвинението за източване на 3 млн. лв. от Националната компания "Железопътна инфраструктура" са нелепи, категорично заяви депутатът от ДПС Илия Илиев.

Oще по темата

Той доброволно се отказа от депутатския си имунитет, който беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров.

Обвинител №1 на държавата поиска да почне разследване срещу Илиев за присвояване на 3 млн. лв. чрез подставени фирми, докато е бил общински съветник от ГЕРБ в София.

По думите му става въпрос за неясни, объркани и нелогични материали по това дело.

На въпроса дали има 3 млн. лв. в банковата си сметка депутатът обяви, че не държи парите с в левове, а ги обръща в английски паунд и не ги държи в банки, а ги инвестира.

"Много ми е смешна терминологията "източване на пари" – освен за тези, които крадат от банкоматите, много нелепо звучи", коментира Илиев пред bTV.

Той обяви, че е бил успешен бизнесмен, преди да влезе в политиката. Сменил е ГЕРБ с ДПС, защото партията на Бойко Борисов вече не отговаряла на очакванията му.

Ако почетният председател на ДПС Ахмед Доган и ръководството на парламентарната група поискат той да излезе от парламента, Илиев ще се откаже от депутатското място, за да не уронва престижа на партията.

Той призна, че е бил афектиран от поисканото сваляне на имунитета, жена му пък много се е разстроила и го попитала дали ще влезе в затвора. Той не очаква да бъде задържан, но ако влезе в затвора, ще продължи да чете езотерика и Библията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

221

преди 8 години

Схемата е ясна,кандидатства за изпълнител на даден проект и естествено го печели защото е във властта.Той обаче има фирма само на хартия за това наема под-изпълнител като му плаща само половината от цената на проекта.С тази схема Александър Филипов и Тома Томов печелеха всички поръчки в Северозапада, а накрая нищо не е направено!

8

!

преди 8 години

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ДПС!

7

Анонимен

преди 8 години

"Много ми е смешна терминологията "източване на пари" освен за тези, които крадат от банкоматите, много нелепо звучи", коментира Илиев пред bTV.Според него не съществува ли термин "източване на пари"? Присвояване на пари значи Илиев. Така по-ясно ли е?

fallback