Снимка: архив, Булфото
fallback

Учение "Граница - 2016" ще се проведе в зоната за отговорност на Гранично районно управление – Петрич, съобщиха от Министерството на отбраната.

Днес, 4 март, ще се проведе подготовката и първоначалните тренировъчни действия за съвместното учение на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната, което ще започне на 5 март (събота).

Учението цели координиране на съвместните действия между силите и средствата на МВР, МО и Българския червен кръст, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск към страната ни, допълват от военното ведомство.

Полицаите и военните ще патрулират заедно, като бежанците, които влизат в страната ни не през КПП-тата ще бъдат връщани и към Турция, и към Гърция.

Учението тръгва дни след призива на премиера Бойко Борисов към министрите на вътрешните работи да координират действията си срещу евентуален мигрантски поток.

"Ввдигнете ги по тревога, хем да ги видите как действат в такива условия, хем да видите как ще се стиковат с граничарите, как – вие двамата. Използвайте тези почивни дни, защото за бежанците не са почивни дните. Населението, особено надолу по Петрич, по Сандански вече е настръхнало. Чуйте се с кметовете, с областния управител, съберете ги всичките и ги проверете като структури и единици как действат", настоя в сряда министър-председателят, в контекста на проблемите с мигрантите на гръцко-македонската граница.

"Ако влязат, докато ги върнем, да имаме готовност да ги държим на едно място, да не се разпръснат... Защото виждате, те си ходят вече с фотографи, с телевизии, с адвокати, с неправителствени организации и в един момент ще излязат виновни държавите, които се опитват да си запазят териториите от нарушението на закона. Ние не трябва да сме в това положение", категоричен бе Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Акулата от NIKKEI

преди 8 години

Нека видят малко храсти и дървета тия войничета че от толкова ***,цигари и алкохол в поделенията ще се самоизбият.

54

Анонимен

преди 8 години

Аз пак не разбрах. Сега ще ги спират да не влизат и ще ги връщат или ще им помагат да не се загубят в гората. Чудна работа, ЕС пратиха кораби даже и наши в Гърция уж да спрат наплива а то какво стана? Май им играят таксита и наплива нарасна. А, бе обърках се вече.

53

тоя сайт е супер зле

преди 8 години

''Мигранти, треперете!'' мухахахахахахахах от кво че трепярят?от наща армия? муахахахахахахахах

fallback