Снимка: Булфото, архив
fallback

Не навестявам често Бойко, има вируси. Искам да наблегне на езици и на спорт, казва премиерът Бойко Борисов, който на 31 януари стана дядо пред списание "9 месеца".

Oще по темата

"Пожелавам на Венета и Иван да имат още деца и да ги кръстят на неговите родители", допълва той.

Министър-председателят уточнява, че познава избраника на дъщеря си още от дете.

Борисов посрещнал хладнокръвно появата на внука си: "Когато лекарите ми се обадиха и аз им казах да бъдат спокойни, да работят така, както с всяка една родилка. Грижите, които положиха, бяха такива, каквито са за всяка една българска майка. Изключително много им благодаря за професионализма. Не отидох в болницата съвсем умишлено, за да не създавам суматоха, да не притеснявам другите майки, защото това щеше да е интересно за медиите. Чух се с Венета по телефона. Тя ми изпрати снимка на бебето", допълва той.

Премиерът призна, че преди да се роди дъщеря му, много искал да има син. Естествено, полът на бебето не помрачил щастието му.

"Аз съм сдържан човек и единственото, което си казах и тогава, и сега, беше дано всичко да е наред и да са живи и здрави. Това, което, предполагам, всеки си мисли в тези моменти. Кръстих дъщеря си на майка ми. Радвам се, че и сега бащата на детето също изяви желание внукът ми да се казва Бойко", споделя още Борисов.

Рано било да се каже на кого прилича внукът на Бойко. Премиерът се родил над 5 килограма, а Бойко - джуниър - по-малко. За сметка на това се очертавал "доста лакомо бебе".

"Никога не съм участвал в тези процеси. Нито когато Венета беше малка, нито сега. Даже избягвам да го виждам, защото искам да поотрасне. Притеснявам се с тези грипове", откровен е Борисов, запитан участва ли в смяната на памперси.

Въпреки че винаги бил ангажиран и не бил пример за най-добър родител, в образованието и израстването на дъщеря си е бил всеотдаен. Тя му отвръща с изключителна привързаност - не случайно, когато е в опозиция, се връща за постоянно от Америка и остава до него.

"Колкото е по-скромна, трудолюбива и уважителна към хората, толкова повече това ще бъде в неин плюс. Тя до ден днешен го спазва", издава основния принцип във възпитанието си Борисов.

"През последните повече от две години тя идва всяка вечер при мен да вечеряме заедно, да си говорим. Това ми дойде като истинска компенсация за времето, през което не бяхме заедно и не успявах да ѝ отделя достатъчно внимание, когато беше малка. Нейното присъствие до голяма степен дава смисъл на моите вечери в последните години", откровен е Борисов.

За внука си той пожелава: "Единственото, което със сигурност ще го насърчавам да прави, е да спортува и да учи езици, защото в съвременния глобален свят и едното, и другото е важно, но за да бъде истински мъж, трябва да може да защити жената до себе си след време. Така че в това отношение съм сигурен, че ще се опитам да му повлияя. Изтръпвам при мисълта как ще се развие неговото детство в България заради спекулациите, свързани с мен. Но най-много искам да е здрав".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

анонимен

преди 8 години

Защо трябва да иска още внуци? Да се направи още свои деца.

36

анонимен

преди 8 години

Какво ме интересуват Бойковите деца и внуци? Нека да са му живи и здрави но мене това не ме интересува. Вие журналистите сте големи ***,да вземете да отидете малко памперси да смените на Бойковия внук,че един ден може и той да ви управлява -ей така по наследство ,нали натам сме се запътили.

35

Анонимен

преди 8 години

Пожелавам на всичките му внуци да емигрират в Америка!

fallback