Снимка: архив Bulphoto
fallback

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов даде да се разбере, че парламентът е прибързал със създаването на комисия "Турция-Русия".

Oще по темата

Тя бе сформирана преди десетина дни по предложение на ДПС. Целта й е да проучи информациите за намеса на Турция и на Русия във вътрешните работи на България. За неин председател бе избран депутатът от ГЕРБ Валентин Радев. 

Новата комисия бе посрещната на нож от Русия. Премиерът Бойко Борисов също се изказа негативно за създаването й. 

"Може би трябваше преди гласуването да се направят разговори с институциите, за да се вземе най-правилното решение", отвърна Цветанов на въпроса било ли е прибързано създаването на комисията.

Той разказа, че идеята се е родила на председателски съвет. По думите на Цветан Цветанов е възможно да се предложи изслушванията, които би направила новата комисията, да се прехвърлят към външната комисия.

"Но това е тема която ще бъде дискутирана на първото й заседание след празниците", каза шефът на депутатите от ГЕРБ.

"Премиерът винаги е остър, защото иначе как ще управлява", каза Цветанов на въпроса дали Борисов не е реагирал остро на новата комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

намеса

преди 8 години

Ако направят подобна комисия за намесата на САЩ във вътрешната и външната ни политика, депутатите участващи в комисията ще станат честни милионери от заплащането на извънредното работно време, което ще натрупат докато ги разследват.

52

До Berlin

преди 8 години

Руската армия е влизала 4 пъти в Берлин за 3 века. Като влезе за пети, специално ще ходотайствам да ти оправят цолажа на ауспуха така, че да си по-безшумен. Ако въобще те намерят, де!

51

Анонимен

преди 8 години

Предлагам да се създадат комисии за намесата във вътрешните ни работи от ЮАР, Белиз, Андора, Ботсвана и Камбоджа, като за целта тези страни се посетят от парламентарни делегации за наша сметка и това да се разгласи широко от "демократичните" СМИ. Да се създаде и комисия, както и военна част в нашите ВВС за предпазване на страната от падащ метеорит.Така ще се попречи на хората да видят многобройните НПО, работещи с американски пари и техните слуги тук.

fallback