Снимка: БСП
fallback

България е поле на едно значително активизирано присъствие на Турция. Очевидно става въпрос за една политика, която днешната турска държава провежда към съседите, смята лидерът на БСП Михаил Миков.

Oще по темата

Според него сред управляващите "има страх" да разровят чрез парламентарна комисия информацията от службите за евентуална намеса на Русия и Турция в българската вътрешна политика, въпреки че такава комисия беше създадена, което пък доведе до гневни реакции от страна на Москва.

Миков коментира, че двете страни са били събрани като обект на проучвания от депутатите от временната комисия "малко изкуствено" заради конфликта помежду им, но "ако има някакви проблеми, те са с Турция".

За него притеснителното около новата партия ДОСТ на Лютви Местан са именно информациите за подкрепа от страна на турската държава.

Миков посочи, че отношенията между Анкара и ЕС също са обтегнати и съпроводените със заплахи искания за по-сериозно субсидиране на престоя на нелегални имигранти представляват предизвикателство, за справянето с което не е ясно дали евролидерите имат нужния капацитет.

Според него изпращането на войската по границата, което стана факт с промени в закона за отбраната, е добър ход, защото Гранична полиция не може да се справи сама, а командироването на служители на реда от вътрешността на страната води до повишаване на престъпността.

Освен това има увеличаване на миграционния поток през последните месеци, посочи той пред bTV.

За Миков спирането на обществени поръчки за стотици милиони от премиера Бойко Борисов е ясен сигнал, че в България няма върховенство на закона, защото един човек решава какво ще "пусне" и какво ще "спре".

Трябва да излезем от блудкавия пиар и да отидем до истинските неща, призова той и даде като пример спирането и на поръчката за почистването на Летище София.

Миков припомни, че тя е обявена още в първия кабинет на ГЕРБ, спряна е по времето на Пламен Орешарски, съдът я е пуснал отново и по времето на "Борисов 2" премиерът обявява, че е прекратена.

Според председателя на левицата, зад цялата процедура е името на бизнесмена Александър Сталийски.
Михаил Миков отбеляза, че ако фирмите със спрени поръчки не заведат дела, то става въпрос за явна договорка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 години

целите на всички ислямски държави са грабителски,беззаконни и престъпни,като на нацистите, комунистите и другите слуги на дявола - измама, грабеж и убийство на всички друговерци с цел униюожение и заробване на Божиите праведни хора, против човешките права ан живот и свобода, дадени от Бога и против Бог и неговия морален закон, даден чрез Мойсей

25

Наблюдател

преди 8 години

Недуразумението Миков пак е забравил да си вземе гинкобилобата! Пак е забравил че точно той беше вътрешен министър когато плъзнаха ислямистите из България /в Пазарджик примерно/! Пак е забравил, колко здраво се бяха гушнали с ДПС във властта и плътно си затваряше очите за золумите им! Продаваше си душичката ама сега се прави на морализатор - "целия в бяло"! Само че отдолу прозира "тъмно червено с черни петна"!

24

МАРИАНА ПЕТРОВА

преди 8 години

АРСЕНАЛ НА ЗЛОТО СЕ ИЗЧЕРПВА ВЕЧЕ.А В ПИЯНАТА ГЛАВА НА МИКОВ КОЙ ЗНАЕ КАКВИ БРЪМБАРИ СЕ ГОНЯТ

fallback