Архив: Булфото
fallback

До края на деня финансовият министър Владислав Горанов ще реши дали да поиска от Фонда за гарантиране на влоговете да се освободят синдиците по несъстоятелността на КТБ.   

Той обясни, че законът му дава възможност за това. Причината да вземе на мушка синдиците са грешките в списъците с вложителите и сумите им в КТБ.

Oще по темата

"Докладът за КТБ струва около 800 хиляди евро", обясни още Горанов. Той нарече спекулации информациите, че документът е струвал 20 милиона. 

"Докладът струва под 1 млн. евро, около 800 хиляди евро. За доклада настояваха политиците. Той бе възложен със задание в Закона за банковата несъстоятелност. Общественият интерес го изисква и в този смисъл е оправдан", каза още Горанов. 

Той обясни и че ако законът се промени, информацията от доклада може да е публична.

"Трябва да имаме предвид, че говорим за частно-правни отношения между синдиците на банка в несъстоятелност и международна компания. Предметът и обхватът на договора значително надхвърля заданието, което народните представители вписаха в Закона за банковата несъстоятелност", каза Горанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

До ВикиНе чакай Горанов да направи нещо. Ще лъжат, ще мажат и пак ще си останем с пръст в уста. А дали Цв.Василев си е платил или нарочно нашите го държат там, щото ако се върне какво може да издрънка и за кого, може да е страшно и лошо.

9

Вики

преди 8 години

То хубаво, ама да вземе на мушката и нашите прокурори, които се подмотват още и никой даже не обявява някаква съдебна призовка, за да бъде екстрадиран Цветан Василев. Вече 2 години всички се подмотват и прехвърлят топката на сръбските власти, които явно са взели добри пари от Василев, за да протакат екстрадицията му. Така че да вземе Горанов и да настоява за ефективни присъди и обвинени за това колосално източване на спестявания на хората.

8

Анонимен

преди 8 години

А Горанов кой ще го вземе на мушка, а?

fallback