Снимка: Reuters, архив
fallback

Оградата по границата с Турция, която е мярка срещу нелегалното влизане на бежанци, "гълта“ още пари. Правителството одобри днес допълнителни разходи в размер до 35 млн. лв. за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение  от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол.

"Осигуряването на средствата за продължаване на инженерното съоръжение е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, и овладяване на бежанската вълна", мотивират се управляващите.

Oще по темата

За неотложни ремонти по част от съоръженията на Аспарухов мост се дават 5 млн. лв. на Агенция „Пътна инфраструктура”.

С постановлението се предоставят и целеви средства по бюджетите на общини.

По бюджета на община Кула са разчетени 258 хил. лева за частичен ремонт и преустройство на дом за стари хора в града. За доизграждане на източноправославен християнски храм "Свети дух” и за рехабилитация на улици в Монтана се предоставят 1 млн. лева.

По бюджета на община Видин се предлага да се разпределят 1 млн. лева за рехабилитация на общински улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

НИЩО ПАРА КОЛКОТО ЕДНА МАГИСТРАЛА.ИЛИ ПО 40 лева добавка към пенсията......

13

Анонимен

преди 8 години

35000000:50=700000 Толкова можем да отстреляме с Янко.50лв.на парче.

12

Анонимен

преди 8 години

БАСИ БЪЛЪЦЦИИТЕ.КО МИ ПРАВИТЕ ОГРАДИ БЕ.НАЛИ СМЕ СЪЖИТЕЛСТВАЛИ С МУСЛИТАТА МИРНО.В НОВАТА НИ ИСТОРИЯ ЩЕ ПИШЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА СЪЖИТЕЛСТВАЛИ С ТУРЦИТЕ,АРАБИТЕ И ИДИЛЦИТЕ МН ХУБАВО И ДЪРЖАВАТА Е ТРЪГНАЛА В РАЗЦВЕТ С 400 ДЖАМИИ.

fallback