Снимка: Архив Reuters

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев не се ангажира с прогноза дали Цветан Василев ще бъде екстрадиран у нас.

Както знаете Върховният съд в Белград решава днес дали да върне банкера в България, който тук задочно е обвинен в присвояването на над 200 млн. лева от КТБ.

"Но рано или късно той трябва да дойде у нас и да си каже гледната точка за аферата в КТБ", настоя той в ефира на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Андреев допълни, че желанието на депутатите от ГЕРБ е докладът на "Аликс партнърс" да стане обществено достояние, а не да е засекретен, само на народните избраници.

"Когато нещо е значимо за цялото общество, то трябва да бъде достъпно", настоя той.

"Този доклад е много интересен. Питам колко народни представители в този парламент знаят добре английски, за да разберат какво пише в доклада, защото трябва да се знае технически английски. Колко са прокурорите, които също го знаят, редно ли е да го четат на английски?", попита той.

Гроздан Караджов от РБ също обяви, че не е чел доклада. От колеги обаче научил, че той имал аналитична функция и заданието му било сгрешено, защото в него не се търсели виновниците – кой е изградил и как е функционирала пирамидата КТБ.

"Договорът никога не е предвиждал да се върнат пари на България, поръчан на тази разследваща фирма, а това е вече престъпление", настоя реформаторът.

Левият народен избраник Георги Търновалийски обяви, че и той не е чел доклада, защото опашката да се запознаят с него била огромна.

"Ясно е, че тази фирма не е имала задачата да прави разследване. Много бързо този доклад трябва да отиде в прокуратурата, там където му е мястото, за да може схемите да бъдат разследвани", настоя той.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase