Росица Русева с министър Ненчев. Снимка: Facebook

Дълбоко съм възмутена от преките атаки срещу мен, политическата партия, в която членувам и в частност Министерството на отбраната и министър Николай Ненчев.

Това написа до медиите Росица Русева, експертът в МО, която подаде оставка заради отказан достъп до класифицирана информация, каквато е необходима за поста й, защото имала регистрация на проституция.

Още по темата

"Никога не съм си представяла, че политическата машина, свързана с определени кръгове може да изсипе върху моята глава толкова лъжи и инсинуации свързани с моя живот. С цялата си отговорност заявявам, че твърденията са неверни и клеветнически и никога не съм имала регистрация за престъпни деяния.

С отговорност и вяра в българската съдебна система заявявам, че съм образувала наказателно дело от частен характер за наказване на автора на клеветническите твърдения.

Не мога да повярвам, че в днешна България има хора, които могат да жертват репутацията и достойнството на една жена в името на съмнителни политически и корпоративни интереси.

Аз ще докажа в съда своето чисто минало, но КОЙ ще поеме отговорност за опетненото ми име?", пише Росица Русева.

Вчера военният министър Николай Ненчев застана за нея и обяви, че тя е напуснала системата, "след цялата тази атака и помия, която е несправедлива".

Министърът уточни, че Русева е поискала от ДАНС да й предостави информация откъде са се появили такава твърдения за нея.

От БЗНС, на която е член Росица Русева, обявиха, че застават зад нея "като човек когото познаваме и с когото работим. Ще я подкрепим в битката и за доказване на истината и изчистването на името й", пишат земеделците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase