Ивайло Московски. Снимка: Булфото

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че оправдава действията на превозвачите ни и контраблокадата на границата с Гърция.

Още по темата

"Вие на тяхно място какво бихте направили", отговори министърът с въпрос на питането на журналисти в МС.

Вчера вицепремиерът Кунева е докладвала за ситуацията като извънредна точка на Съвета по европейски въпроси. Отново са обсъдили мерки, които ЕК би могла да наложи, съобщи Московски.

По думите му към момента от гръцка страна са заявили, че имат готовност да отворят границите за 48 часа. Нашите превозвачи пък искат гаранция, че ежедневно ще се спазва часовият интервал за пропускане, който вече бе договорен.

Московски допусна, че вероятно ще се наложи да пътува пак за разговори на място, като се надява да се срещне с областния управител на Серес.

Все още няма точна справка на колко се оценяват загубите на транспортните фирми от блокадата, наложена от стачкуващи гръцки фермери. През 2010 година те са били за около 10 млн. лв.

Московски напомни, че страната ни настоява пред ЕК за наказателна процедура срещу Гърция, но посочи, че проблемът е, че там на практика няма държава и няма с кого да се преговаря от държавните органи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase