Снимка: Dnes.bg
fallback

БСП не се притеснява, че са минимални шансовете за успех на вота на недоверие срещу кабинета.

"Вотът е един предупредителен сигнал към хората и към управляващите за това, което се случва в здравната система. Дори да не мине вотът, ще ударим камбанката достатъчно силно, за да се замислят управляващите", каза пред камерите на Bulgaria ON AIR левият депутат Таско Ерменков.

Oще по темата

Днес в НС започнаха дебатите за първия вот на недоверие срещу кабинета. Той е заради провал в сферата на здравеопазването и беше внесен от БСП и ДПС.

Ерменков мотивира внасянето на вота с факта, че парите в здравеопазването в момента са стотици пъти повече от преди няколко години и при намаляващо население у нас не дават нужния резултат. Това показва, че липсва стратегия и визия в здравеопазването, както и контрол при разхода на средствата, смята той.

Доц. Димитър Шишков от РБ заяви, че управляващите не се притесняват от вота, защото това е право на опозицията в една демократична държава.

"Това, което прави министър Москов" е вкарване на ред в здравеопазването. Тези пари, които се харчиха до този момент, да бъдат не увеличавани, а да успеем да се справим с тях", каза Шишков и обясни, че "касата е банка, всички пари за здраве са там и ние не можем да си позволим повече разходи от това, което има вътре".

Той определи като плюсове нещата, които се плануват в сектора. "Здравната карта показа, че има места, където има преяждане със здравеопазване и места, където хората кучета ги яли". Това е един сериозен плюс и само за това е достатъчно да подкрепим реформата", каза Шишков.

Вторият плюс – разделянето на пакетите, при което самите лекари ще преценяват кой случай е спешен и кой може да изчака, допълни реформаторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

доБСП

преди 8 години

Всички сте за затвора-и вие и те!

15

Анонимен

преди 8 години

Bravo samo taka

14

Анонимен

преди 8 години

"БСП: Дори да не мине вотът - ще ударим камбанката"...и ще гушнете китката !

fallback