Ахмед Доган. Снимка: Булфото, архив
fallback

ДПС не е на власт, а в опозиция в момента, но въпреки това участва в управлението на страната чрез т. нар. обръч от фирми и обществени поръчки, смята бившият депутат от движението Мехмед Дикме, който напусна редиците на политическа сила преди години.

Oще по темата

По думите му развалянето на една обществена поръчка - тази за магистрала "Хемус", която премиерът Бойко Борисов спря, защото има съмнения, че фирмите са близки до Делян Пеевски, не означава изкарване на ДПС от икономическото управление на държавата.

Има закон за обществените поръчки, но той редовно са заобикаля от политиците и те винаги се намесват в крайните решения, коментира Дикме пред bTV.

Относно забраната за Доган и Делян Пеевски да влизат в Турция бившият член на ДПС смята, че не трябва да се драматизира и напомни, че всяка държава има право да взима подобни решения.

"Това, че у нас Доган го охраняват и го смятат за национален капитал не означава, че и в Европа, и Турция го ценят", каза Дикме.

Той е категоричен, че причината Доган да изгони Лютви Местан от ДПС са икономически интереси, свързани с  намесата на конкретни фирми при изпълнение на обществени поръчки.

Когато става дума за Доган и разчистване на сметки в 99% от случаите става дума за пари и икономически интереси, отсече Дикме.

Той смята, че партията на Местан ДОСТ, няма да има голям успех въпреки подкрепата на Турция.

Тя обаче би могла да мине бариерата от 4% за влизане в парламента, ако някой от триумвирата начело на ДПС в момента - Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза, стане лидер на ДПС.

ДПС има нужда от реформа, изселниците в Турция, както и българските турци не приемат Ахмед Доган, за тях той вече не е онзи харизматичен образ, смята Дикме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

И кво кат са в опозиция нали всички са на една софра а пред медиите уж се плюят. Айде бе ние пък трева пасем. И едните и другите са маскари

14

Анонимен

преди 8 години

милиционерско мероприятие.Значи, Пеевски и ДПС са големите контрабандисти на цигари и други според доклада няма.Само че в доклада има издънка- БСП и ДПС правят заверата Пеевски с основна цел да арестува Борисов и Цветанов .Целта на ДПС е /???/,цитирам да се вземе от ГЕРБ властта за дълго време, докато ГЕРБ/???- със сигурност- ДПС!/ и БСП поемат контрабандните канали/ които са на Пеевски???/ и обществените поръчки, като единствени източници на колосални печалби.

13

tih velikan 681

преди 8 години

Mehmed Dikme e onzi,koito beshe ministura,koito napravi nyakoi zamenki i shema s gorite i ribarnicite.Ediniyat v shemata ribarnik e na Borovets,tui che dumite mu tuk ne struvat vnimanie.

fallback