Снимка: архив Reuters
fallback

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор по негова инициатива с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствения пресцентър.

Премиерът запозна канцлера с позицията на България за предстоящата утре в Прага среща на държавите от Вишеградската четворка и потвърди още веднъж солидарността на България към гръцката страна и несъгласието за изграждане на граница между Република Македония и Гърция.

Премиерът подчерта необходимостта от това Европейският съюз да действа като едно цяло и призова за търсене на общо европейско решение за справяне с мигрантския поток, като засвидетелства готовността на страната за сътрудничество в опазване на външната граница на Европа с усилие за редуциране на нелегалната миграция.

Премиерът подчерта важната роля на европейската солидарност и отражението й върху европейската кохезионна политика.

Борисов призова канцлера Меркел за подкрепа в усложнената ситуация на българо-гръцката граница, където поради протестните действия на гръцките фермери страната търпи икономически загуби всеки всеки ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 40Да, на сън! Ще ти се, че още не си се насмукал достатъчно с предварително "спечелени" търгове. Долни партийни мошеници. Шайка.

69

Анонимен

преди 8 години

До ТиневМЕРТЕЛ - СЪВРЕМЕННИЯТ ХЕРОСТРАТ! Тя запали Европа! А за наказание на Херострат, освен физическото, били наети глашатаи, които из цяла Гърция, десетилетия наред нареждали НИКОЙ ДА НЕ СПОМЕНАВА ИМЕТО НА БЕЗУМНИЯ ХЕРОСТРАТ, който изгорил ХРАМА на Артемида от ЧЕСТОЛЮБОИЕ. Но историци записали деянието с името му и то останало, ПОКРИТО С ПОЗОРНА СЛАВА.

68

Анонимен

преди 8 години

Е, и к'во като са говорили. Най-много Перкел да го накара и той да покани нашествениците да окупират България, както окупираха Германия, пък и почти цяла Европа. Колко му е! А и колко му е нашият да не го направи!

fallback