Снимка: Булфото, архив

Посланикът на Турция Сюлейман Гьокче е заявил, че никоя турска институция и в бъдеще няма да прави никакви официални изявления по казуса със забраната за влизане в страната на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

Още по темата

По-рано днес от ДПС призоваха турските власти официално да потвърдят или да опровергаят публикациите в медиите, че на почетният председател на ДПС и на депутата от движението им е наложена забрана за влизане в южната ни съседка.

От МВнР посочват, че във връзка със силния обществен интерес към появилата се първоначално в турски медии информация, зам. министърът на външните работи Валентин Порязов е провел поредица от разговори с турския посланик Сюлейман Гьокче, по време на които е потърсил официалното становище на турската страна по случая.

През вчерашния ден турският посланик увери, че никоя турска институция не е излизала с официално съобщение по тази тема. Посланик Гьокче не бе в състояние нито да потвърди, нито да отрече, че подобно решение е било взето.

Днес се е състоял нов разговор, в който Гьокче до голяма степен е потвърдил съобщеното вчера.
Нещо повече, той е заявил, че никоя турска институция и в бъдеще няма да прави никакви официални изявления по разглеждания въпрос.

Според Валентин Порязов в тази позиция са налице известни противоречия, които произтичат от първоначални съобщения на турското посолство до български медии, че наистина има забрана за влизане в Турция на Доган и Пеевски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase