Снимка: Facebook
fallback

65% от цигарените кутии от 20 май трябва да са заети от стряскащи снимки и предупредителни надписи, показващи пораженията от тютюнопушенето.

Те трябва да са от двете страни, както и върху тези на стековете, решиха вчера депутатите с промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Oще по темата

Опаковките, които са без такива картинки, могат да се продават до изчерпване на количествата, но не по-късно от 20 май 2017 г.

На всяка потребителска опаковка на бездимните тютюневи изделия като тютюн за дъвчене или смъркане също трябва да се поставя здравно предупреждение, което да покрива 30% от съответната повърхност.

Течностите, съдържащи никотин, могат да се пускат на пазара само в специални контейнери с обем не повече от 10 мл.

 В електронни цигари или патрони за еднократна употреба обемът не трябва да превишава 2 мл, както и да не съдържат повече от 20 мг/мл никотин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Да попитам

преди 8 години

А защо не си следите закона за пушене на обществени места? Нали сте много против? Почти не останаха заведения, в които не се пуши, особено вечер.

11

Анонимен

преди 8 години

Това някакъв български патент ли е с тези отвратителни снимки? Кога ще ги сложат на бутилките за алкохол? Алкохолът да не би да е по-полезен от цигарите? Или на отровните ГМО храни, които дъвчем?

10

кк

преди 8 години

Ох това да е проблема .Като погледна в магазините какви *** ядем сигурно е по зле от цигарите.Цигарите можем да ги спрем но храната няма как!

fallback