Снимка: Булфото, архив

Имаме необходимия ресурс, бихме могли незабавно да увеличим присъствието на хора и техника по границата многократно, увери министърът на отбраната Николай Ненчев в Брюксел, цитиран от БТА.

Още по темата

Той припомни, че армията никога не е отказвала подкрепа и дори в момента присъства на границата и оказваме пълна логистична подкрепа на органите на Гранична полиция.

"Самият факт, че НАТО се ангажира с тази част, достатъчно красноречиво показва, че би следвало да проявим необходимото разбиране и да помогнем на нашите колеги от Гранична полиция, ще го направим", посочи министърът по повод и на решението на алианса да започне незабавна операция в Егейско море за пресичането на потока от незаконни мигранти.

След заканата на  турския президент Реджеп Ердоган, че Турция може да отвори границите си за преминаването на сирийски бежанци в Европа, министър Ненчев коментира, че едва ли някой се съмнява, че това е възможно.

"В Турция присъстват 2,7 милиона бежанци, които живеят в много тежки условия. Това е възможно и трябва да бъдем готови за всеки сценарий. Не казвам, че ще го направят", поясни министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase