Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на "Атака" отправи тежки упреци към представители на Съвета на Европа и шефове на външни комисии в парламентите в ЕС.

Те участваха в конференцията "Демократична сигурност, основана на европейското единство и сътрудничество" в Народното събрание в София. В нея взеха участие заместник- генералният секретар на Съвета на Европа Габриела Батаини-Драгони, бившия ген.-секретар д-р Валтер Швимер и българският външен министър Даниел Митов.

Oще по темата
След изказванията на гостите шефът на националистите взе думата и разкритикува както инициативата, така и тезите на участниците.

Сидеров припомни думи на Драгони. "Тя изрази тревога как сме щели да се справяме с проблема "Стокхолм". Има предвид, че в Стокхолм се проведе демонстрация против мигрантите. Но не постави въпроса, че тази демонстрация беше реакция на това, което се случи в Кьолн. Така, че основният въпрос е как ще се справим с това, което се случи в Кьолн?", каза шефът на "Атака", цитиран от партийния пресцентър.

Той критикува и изказванията с призив за противопоставяне на ксенофобията, омразата, ислямофобията. "Да не бъдем ислямофоби. Това не знам какво значи. Може би трябва да станем ислямофили, от утре да започнем да обичаме исляма и да афишираме любов към исляма ли? Аз мисля, че това е изключително лицемерно, повърхностно и заобикалящо проблема. Изобщо тук не трябва да става дума за ислямофилство или фобство, а за жизнената опасност за жителите на Европа", каза още Сидеров.

Според него случаят в Кьолн е всекидневие в европейските градове и там населението е настръхнало. На форума в парламента обаче не била повдигната и дума за това. Вместо това се чували само клишета за общите ценности, човешките права и загриженост за правата на мигрантите.

"А министър Митов каза, че това са преследвани хора. Виждаме, че те са млади мъже между 20-25 до 40 години, които са силно нахъсани с пари и модерни телефони в джоба. Това не са преследвани по политически причини хора", каза Сидеров и попита защо е това лицемерие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Помнете Кьолн

преди 8 години

Сидеров отново е прав, проблема е че е много оплют от продажните медии в БГ и много хора са се вързали на оплюването и не гласуват за него.

75

baba türk

преди 8 години

..nego zaobichaite.... prosto badete priateli ne poveche s horata.... a vie ostanalite shto iskate da ste vragove s musulmanite.... to nenormalnik shto go slushate.... nevi li e yasno kakvo stava be hora

74

Анонимен

преди 8 години

Евaлa, Волгa, топки бе, мъже с хaрaктер и хaйдушки нрaв трябвa дa ни водят, не гнусните чорбaджии от зaмъци и джипове.

fallback