Снимка: архив Ройтерс
fallback

България ще обяви кандидата си за генерален секретар на ООН до дни. Това стана ясно от думите на външния министър Даниел Митов.

“В следващите дни ще изпратим писмо с номинация. Когато го изпратим, ще ви уведомим“, каза министърът пред репортери.

Oще по темата
Коментарът му идва ден след като Кристалина Георгиева се отказа от надпреварата за поста. Вчера от Министерски съвет разпространиха информация, че еврокомисарят е обявила пред премиера Бойко Борисов, че остава в ЕК.

“Време е българското правителство официално да оповести кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН“, призова пък ВМРО в своя декларация.

Воеводите нарекоха решението на Кристалина Георгиева да се фокусира върху отговорностите си в Европейската комисия достойна позиция.

ВМРО бяха сред първите подкрепили Бокова за генерален секретар на ООН.
“Тя е кандидатура, която би могла да получи консенсусна подкрепа в глобален мащаб. Затова и шансът не бива да бъде пропускан. Това е уникална възможност, която страната ни идва ли ще получи в следващите 100 години“, мотивира се лидерът Красимир Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Ти изглежда много държиш на Авраамовото коляно, щом предагаш Надето (туй Нейнски е от втория й мъж - торлака). Нищо против сефарадим, ама вече имахме Мони Паси за външен министър, а те са 3500 души и няма да успеем да ги направим всички министри.

22

Анонимен

преди 8 години

Не съм му фен, но Б.Б. каза мъдра мисъл, че мат'рялът му е калпав. Такъв шанс като този България няма да има още 1000 години. Но нискочелият балкански хомо злобарикус не може да вдене, че ако тази умна българка стане председател на ООН, държавата ни ще бъде защитена много по-добре, отколкото от цялата ни оперетна армия без авиация, бронетанкови, флот и ландскнехти, наместо воини-патриоти!

21

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 17Иван Буруджиев застреля фашиста ген. Луков. Луков, за когото бяха съчинени абсурдни военни подвизи, как след като войниците (страхливите български войници!) избягали, сам, ката лъв тичал между четири оръдия и стрелял, стрелял, докато сърбите в ужас избягали и спасил Кюстендил! И това без пълнач, без мерач, без корекция на огъня, абе чувате ли се, неслужили в армията му.нь.овци? Луков е искал да изпратим войски на Източния фронт. Освен, че никой нямало да се върне, след войната г

fallback