Снимка: БТА

След заседанието на парламентарната група на Патриотичния фронт взехме единодушно решение. Нашето решение е да не подкрепим кандидатурата на Меглена Кунева за поста министър на образованието. Това каза пред журналисти в народното събрание съпредседателят на ПГ на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов, във връзка с номинацията на Меглена Кунева за образователен министър, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Аргументът ни е един и е изключително сериозен – Меглена Кунева не се ползва с подкрепата на патриотично ориентираните избиратели", обясни Симеонов.

От своя страна, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посочи, че народните представители от парламентарната група на ПФ са имали различни мнения дали да гласуват "против" или "въздържал се". "Те ще си гласуват според собствените си виждания", обясни Каракачанов.

"Възлов е министърът на образованието. Още от вчера казваме, че нямаше нужда да се бърза. Виждате какви са обществените реакции. По-правилният подход беше да не се бърза, да се потърси онази фигура за министър на образованието, която ще успокои обществото и ще дъхне увереност, че в българското образование ще настъпи онзи обрат, който очакваме от 20 години", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase