Снимка: БТА, архив
fallback

Патриотите ще решат дали ще подкрепят номинираната от реформаторите Меглена Кунева за образователен министър, след като обсъдят с нея промените в сектора. Това обясни съпредседателят на коалицията Валери Симеонов пред "Фокус".

Oще по темата

Освен на дискусия за промените в учебното съдържание, депутатите от ПФ имат още две основни изисквания.

"Ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока", разясни Симеонов.

Патриотите ще настояват и за отговор на въпроса за уволнения и назначения на експерти, които подготвят учебните програми вече десетилетия.

"Това са тримата заместник-министри на първо място. Ще искаме да чуем нейното мнение по отношение на тези лица, които бяха реалните, истинските причинители на скандала, на който бяхме свидетели", обясни Симеонов.

Дори от ПФ да подкрепят Кунева, тази подкрепа може да бъде оттеглена впоследствие, ако изискванията на фронта не бъдат изпълнени в посочените от депутатите срокове, закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 23Ох, милата благородница. Оженила се за Пръмов, за да спаси баща си?! Баща и беше известен артист и никой не го е закачал. Може би имаш предвид дядо и. А дори това да е била подбудата и, защо не се ожени (Пръмов и е втори брак! ) за някой селски партизанин и окръжен или градски комунистически функционер, ами за сина на член на ЦК на БКП. Аре, стига, подставени лица нещастни... бърсалки на червиви, вредни кариеристи.

23

Анонимен

преди 8 години

ГОСПОДИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ,НА ПУБЛИЧНИ ПОСТОВЕ ТРЯБВА ДА НАЗНАЧАВАТЕ ХОРА СНЛЕД ПУБЛИЧНО ОДОБРЕНИЕ И СЛЕД ПУБЛИЧЕН ТЕСТ. НЕ МОЖЕ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ИНДИВИДЧЕТА ДА СЕ ВЪРТЯТ ОТ 20 ГОДИНИ ИЗ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ И ДА СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ. АМИ ПО-ДОБРЕ НАЗНАЧЕТЕ НЯКОЙ ПРОВИНЦИАЛЕН УЧИТЕЛ ЗА МИНИСТЪР - МНОГО ПО-ДОБРЕ ЩЕ СЕ СПРАВИ, ЗАЩОТО ЩЕ Е ПРОФЕСИОНАЛИСТ, А НЕ ПОЛИТИК - ЧОВЕК, КОЙТО НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ОСВЕН ДА СПЛЕТНИЧИ НА ВИСОКО НИВО И ДА ИЗПЪЛНЯВА ЧУЖДИ, ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ НАРЕЖДАНИЯ.

22

Анонимен

преди 8 години

Махнете я тая управленска маниачка, вредна за България политикантка, ако ЕС я харесва, Барозу да си я вземе при него! Или в Пари ба. Да се маха от образованиенто, вън от ума на хората! Как ще дава акъл там като не знае колко и какви училища има в България, по кои закони се управлява образованието, какво е учебна програма, колко степени има образованието. Абе, ДЕПУТАТИТЕ, я и направете на тая един ПРОФЕСИОНАЛЕН ТЕСТ, стига са ни унищожавали лаици. ИСКАМЕ ЕКСПЕРТИ, НЕ ПАТОЛОГИЧНИ ПОЛИТИКАНИ.

fallback