Снимка: БТА, архив

Патриотите ще решат дали ще подкрепят номинираната от реформаторите Меглена Кунева за образователен министър, след като обсъдят с нея промените в сектора. Това обясни съпредседателят на коалицията Валери Симеонов пред "Фокус".

Още по темата

Освен на дискусия за промените в учебното съдържание, депутатите от ПФ имат още две основни изисквания.

"Ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока", разясни Симеонов.

Патриотите ще настояват и за отговор на въпроса за уволнения и назначения на експерти, които подготвят учебните програми вече десетилетия.

"Това са тримата заместник-министри на първо място. Ще искаме да чуем нейното мнение по отношение на тези лица, които бяха реалните, истинските причинители на скандала, на който бяхме свидетели", обясни Симеонов.

Дори от ПФ да подкрепят Кунева, тази подкрепа може да бъде оттеглена впоследствие, ако изискванията на фронта не бъдат изпълнени в посочените от депутатите срокове, закани се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase