Снимка: архив, Булфото
Бизнесменът Веселин Марешки обяви, че ще се кандидатира за президент, ако се наложи. Мотивът му е, че все още няма подходящи претенденти за поста на държавен глава, съобщава БНТ.
 
Марешки изрази съжаление, че за инициираната от него подписка за референдум не е имало достатъчно време и до този момент, седмица преди срока за представяне са събрани 380 хиляди подписа при необходимост от 400 хиляди валидни участници.
 
Предложените въпроси за референдум бяха свързани с необходимостта от регулиране на пазара на горивата, условията за отваряне на аптеки и три въпроса, свързани с имунитета и броя на депутатите, както и с партийните субсидии.
Още по темата
 
Въпросът, свързан с държавната намеса на пазара на горивата, се е превърнал в основен въпрос, според Марешки. Той предлага държавата да поставя горна граница на цените, защото вече е станало ясно, че има картел между търговците на горива у нас.
 
Веселин Марешки: Ако ние сме намалили цената на нашите надценки и сме постигнали по - ниски цени за хората - цената на акциза е същата. И когато той за тези 20 лв. купи не 10, а 15 литра, на практика в държавата влизат много повече пари.
 
И това, което се опитват да казват, че приходите в държавата щели да паднат, защото аз съм намалил цените на горивата - това е супер смешно, това е точно обратното. Хората ще купуват повече горива и чрез акциза ,който си е твърд държавата ще събере много повече пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase