Снимка: архив, Булфото
fallback

Хората, които са взимали необезпечени кредити от КТБ, да бъдат проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Това поискаха депутати от ГЕРБ и РБ с промени в Закона за досиетата. 

"Ще поискаме и хората, които са правили цесии и прихващания, също да бъдат проверени", каза депутатът от РБ Мартин Димитров.

Oще по темата

Той припомни, че проверка за принадлежност към ДС на кредитните милионери беше правена през 90-те години на миналия век.

"Такава проверка трябва да бъде направена и новите кредитни милионери", категоричен бе Димитров. 

Той коментира и искането на социалистите за закриване на Комисията по досиетата.

"БСП се опитва да каже, че вече няма ДС. Но ако се окаже, че хора от ДС са взимали необезпечени кредити от КТБ, няма ли я тогава?", попита Мартин Димитров. 

Той обясни, че е наясно, че левицата ще гласува против промяната. Вносителите обаче настояват другите партии в Народното събрание да се определят коя на каква позиция е.

"Как ще гласува ГЕРБ по тази тема? Вярваме, че като партия, която търси европейския път, ще подкрепи изменението", каза реформаторът.

Той поиска да разбере как ще гласуват и в ПФ. За РБ Димитров бе категоричен, че всички до един ще гласуват промяната. 

Методи Андреев от ГЕРБ, който също е сред вносителите, обясни, че промяната е една от малкото възможности да обществото да надникне зад кулисите и да види кой стои зад аферата "КТБ", която е една от най-големите кражби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Ха,ха,хаааааааа...

преди 8 години

КОЙТО ВЕРВА НА РУСИЯ и КОМУНИСТИЧЕСКИ ИБРИЦИ ----ЕТО , КАКВО МУ СЕ СЛУЧВА......!ПАРИЧКИТЕ МУ ...."ВАМПИРЯСВАТ"....!!!!

35

Петрова

преди 8 години

До кога!? ДС, комунисти, ченгета. Погледнете сегашните политиците, изп.и съдебната власт.

34

Анонимен

преди 8 години

Защо се прави проверка само за ДС.Не е ли стъпка за покриване на другите.Логично е всички да отговарят пред закона по един и същ начин.

fallback