Маргарита Попова засега няма намерение да се кандидатира за президент. Снимка: БТА
fallback

Вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че към днешна дата няма намерение да се кандидатира за предстоящите президентски избори.

Oще по темата
"Отговарям ясно и категорично – днес такива планове не ме занимават. Зад мен не стоят никакви кръгове, финансови инструктори и какво ли не още, които да подготвят кампании и да правят кампании. Това заявявам открито и отговорно пред народа и нацията, за които съм се обрекла да работя през тези пет години, и занапред, както мога и с каквото мога", обяви Попова пред БНР.

Тя добави, че има добри отношения с всички представители на политически партии и “съм длъжна да го имам, защото институцията го задължава”.

"Подобно говорене е спекулация. Освен това, то е много погрешно", заяви Маргарита Попова в коментар на прогнозите, че е въжможно да бъде издигната от ДПС за държавен глава.

Вицепрезидентът посочи, че проблемите на политическия ни елит водят до опасни разделения в обществото - "до насаждане на радикализации, на екстремизми, които не не дават възможност спокойно, с разум да напредваме в различни политики".

На нацията днес е повече от необходимо единение, съгласие, взаимно уважение, разбиране, спокойствие, за да можем да напредваме в реформите. Ключова дума днес е стабилността в държавата. Ако ние непрекъснато провокираме разделение, насаждаме разделение и недоверие, няма да се придвижим напред. Това е моята платформа”, заяви Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

До Кочо........Прав си приятелю, познавам я от университета, когато дойде от Велинград да учи в София българска филология. След като завърши започна като редакторка във Военно издателство ,и завърши право задочно. След това стана преподавател по право в школата в Симеоново, но говоря по Живково време, когато и Бойко Борисов беше там преподавател по бойни изкуства и чак след промяната стана безизвестна прокурорка в Своге, където при приватизацията на Своге-Сушард закупи акции.

22

Кукувица

преди 8 години

Тая дърта С Т А Ф И Д А ли намерихте да правите президентка, бре? Тая няма нищо по горните етажи. Вижда се от 100 км.Ба-си нещастната държава! И като помисля, че на тази земя са се родили Левски и Ботев, направо акъла ми не го побира....Президентка....на чии интереси служи па тая?

21

дядо ви

преди 8 години

Да не и е изпила чавка мозъка ! Сега Христос да стане президент, за месец пак щ го разпнат !

fallback