Снимка: Булфото
fallback

Партия ДСБ няма да бъде закрита, а на здравото й ядро ще стъпи нов десен проект. Това заяви лидерът на партията на Национално събрание на партията.

По думите му новият проект ще бъде с вертикална структура и ще бъде максимално отворен, съобщава 24 часа. Кънев заяви, че такъв проект е нужен, тъй като Реформаторският блок се е изчерпал.

Oще по темата
Целта пред лидера на ДСБ с новия проект е висока - втора политическа сила.

"Липсата на единност на Реформаторския блок е причината, поради която не успяхме да се преборим с мастодонтите ГЕРБ и ДПС. За 2-те години от създаването си политическата ревност, конкуренция и егоизъм вътре, растяха", обвини бившите си партньори Кънев.

Лидерът на ДСБ отчете и немалко приятелски огън по време на местните избори. "Дадохме 50% от енергията си в това кой да получи места в администрацията", скара се Кънев задочно на партньорите си в блока.

Той коментира и свършеното от властта. По думите му целите в здравеопазването, външните работи и отбраната са били изпълнени. Не така обаче били нещата в публичната администрация и социалните системи. Провал бил резултатът и от работата в борбата с мафията и в публичната сфера.

"Надеждата, с която 300 хиляди българи гласуваха, беше, че Реформаторският блок ще бъде достатъчно силен, за да компенсира липсата на воля за реформи", посочи той и допълни, че РБ е излъгала тази надежда на българските граждани поради липса на политическо единство. "Ако има тежък провал на управлението това е пълната липса на стратегическа мисъл", каза Радан Кънев и допълни, че Европейските фондове свършват 2020 година и никой няма идея какво следва за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Ганчо

преди 8 години

Евала готин, ти си велик. Всичко ново е добре забравено старо. Това хорце го играем няколко пъти. Дали ще успееш!!!!!! Балъците останаха малко. Но сигурно вече има мераклии за новата партийка - това са парички, без отчетни и на готово. Браво , аферим, ашколсун.

96

Анонимен

преди 8 години

УЖАС!Това момче е от категорията на Бжежински и Кисинджър!С номера за "глобализацията" и "монетарната политика" двамата хамериканци събориха икономиката на САЩ и ЕС без един изстрел за 30-тина години,а наш Рамадан събори цялата "перестроечна" мафия за няма две години!Май става ясно у кого е ножа-и кой е "касапина"- и у кого е чикийката- кой е "чикиджията"!

95

Винету

преди 8 години

Добре де, втора политическа сила, ама след кой? След ДПС ли?

fallback