Снимка: БТА
fallback

Реформаторският блок  ще поиска определяне на срокове за изпълнение на реформите в страната при преговорите за подписване на анекс към споразумението за коалиционно управление с ГЕРБ. Това потвърдиха депутатите от Блока Бойка Маринска и Димитър Танев в Пазарджик.

Oще по темата
Танев напомни, че разговорите с ГЕРБ вече се водят и протичат в конструктивен диалог. Очакванията са в следващите две седмици споразумението да бъде изготвено, съобщи БТА.

РБ ще настоява до края на годината да бъдат приети Закон за борба с корупцията, Закон за съдебната власт, както и необходимите законодателни промени, свързани с административната реформа, прекатегоризацията на служителите в МВР и МО и за ограничаване на фалшивите инвалидни пенсии, посочи народният представител.

Бойка Маринска допълни, че целта на Реформаторския блок е да ускори реформите в приоритетните сфери - съдебна власт, здравеопазване, образование, енергетика. Тя посочи, че през новия политически сезон реформаторите са подготвили няколко законопроекта, сред които Закон за юридическите лица с нестопанска цел, Закон за доброволчеството, Закон за равнопоставеност на половете и Закон за развитие на академичния състав.

В Пазарджик Маринска представи и кратък отчет на работата си като председател на комисията за жалбите на гражданите. От началото на мандата на 43-то Народно събрание в нея са постъпили повече от 350 сигнала. Най-голям е броят на жалбите от жители на София, Русе, Враца, Велико Търново и Пазарджик. Най-честите оплаквания са свързани със социалното подпомагане, съдебната система, потребителските права, незаконното строителство, възстановяването на собствеността, дискриминацията, бездействието на институциите и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

бургазлия

преди 8 години

Тия хора явно нямат политическа воля да изпълняват предизбоните си обещания и поети ангажименти към своите гласоподаватели от избирателните райони.Има няма за година от как приеха ЗМВР и по колко пъти правят поправки и сега говорят за прекатегоризиране на полицейските служители до към края на годината.Всъщо време Бъчварова МВР лансира ЗИДЗМР и чрез него чак тогава тъй шумна реформа в министерството и.Въпреки че проекта е бил готов за внасяне в МС.Навярно се страхуват да се решат.

12

Анонимен

преди 8 години

Какво иска ГЕРБ, нали той трябва да предложи реформите?Долни червени мутри!

11

Анонимен

преди 8 години

Тея за каква година говорят бе??Реформаторски блок-няма такъв!?

fallback