Архив: Булфото

Ако абонат на "Топлофикация" се откаже от услугите й, той няма да плаща и такса "сградна инсталация" и общи части. Това предвижда проект на една от формациите в управляващото мнозинство - "Патриотичен фронт".

Сред вносителите му са лидерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Проектът предвижда отпадане на разпоредбата, според която ако клиентът се откаже от топлодаването към имотите си, той остава клиент на топлинната енергия, отдавана от сградната инсталация и от радиаторите в общите части.

Измененията премахват и нуждата от събирането на две трети от ползвателите на етажна собственост за отказ от топлоподаване в сградата. Според проекта всеки абонат ще подава заявление за отказ, а 30 дни след това той вече няма да е абонат.

Патриотите мотивират внесените изменения с европейска наредба и базирани на нея промени в Закона за защита на потребителите. Според тях потребителят на услуги и доставка на вода, газ, електричество, топлоенергия и др. е освободен от заплащането им, след като не ги е поръчвал или се е отказал от тях.

Между двата закона има явно противоречие, категорични са ВМРО и НФСБ и настояват за измененията в енергетиката да се приемат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase