Снимка: Булфото, архив

Заявеният от БСП и ДПС вот на недоверие, който ще внасят срещу правителство за провал в областта на здравеопазването, въобще не трогна ресорния министър Петър Москов.

Още по темата

"Искате ли честното ми мнение? Въобще не ме интересува", коментира той.

"Моят проблем с това, което се развива напоследък по проблема с ваксините, всъщност такъв проблем няма, е че политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. Това е долно и нечовешко“, добави той.

Скандалът с ваксините, дарени от Турция, които прокуратурата настоя да не бъдат използвани, обаче няма да е част от вота на недоверие.

По този въпрос БСП и ДПС ще искат отделни разисквания в парламента и отговори във времето за парламентарен контрол.

"С колегите от ДПС сме внесли още през октомври питане по този въпрос. С оглед на противоречивите информации и тревогите на хората са нужни и разисквания в парламента. За да може да се свали напрежението и да стане ясна истината", каза по-рано днес лидерът на БСП Михаил Миков.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадъйъ обясни, че вот на недоверие срещу кабинета заради здравеопазването ще има и превантивен характер. Миков уточни, че през февруари влиза новата разпоредба за доплащане на лекарствата, а през април - разделянето на два пакета - основен и допълнителен.

Двете партии не казаха кога ще внесат вота на недоверие. Утре те ще излъчат работни групи, които ще започнат да пишат мотивите.

Подкрепата за вота и за темата дадоха и депутатите от БДЦ. Предстои обаче те да вземат решението официално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase