Тринайсет от членовете на ВСС гласуваха да прекратят мандата на Соня Найденова като представляващ Съвета и я замениха с Димитър Узунов.

Предложението, което внесоха дванайсет от членовете на съвета, беше направено в началото на днешното заседание, пише БТА.

Именно това предизвика скандал, който доведе шестима членове да напуснат залата - Калин Калпакчиев, Магдалена Лазарова, Юлия Ковачева, Камен Иванов, Соня Найденова, Галина Карагьозова и самият Узунов.

Още по темата

След като Соня Найденова напусна заседанието, то бе оглавено от колегата й Светла Петкова. Тя сметна, че е нарушение на трудовата дисциплина фактът, че шестима от съвета са напуснали залата и видя в Узунов човека, който ще доведе по-голяма дисциплина.

Един от напусналите заседанието - Калин Калпакчиев коментира, че няма да участва в този режисиран фарс, "който е провокация срещу здравия разум на обществото". Той определи ситуацията като непонятна безпардонност, в която вее тоталитарен хлад.

По повод факта, че името на Димитър Узунов присъства в редица медиини публикации във връзка с последния СМС-скандал, друг член на ВСС Ясен Тодоров заяви, че това е проблем на медиите, които трябвало да пишат нещо.

Друг член на съвета - Камен Иванов, смята, че случващото се е обидно, особено заради начина, по който е било направено предложението днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase