Снимка: Dnes.bg

Парламентът прекрати правомощията на депутата от ГЕРБ Димитър Желев. Той сам подаде оставка и така напусна най-голямата парламентарна група, за да заеме поста на зам.-кмет в Община Раднево.

Депутатите направиха и промени в постоянни комисии на парламента, с които изключиха отцепилите се народни представители от ДПС, последвали изключения доскорошен лидер на движението Лютви Местан.

Според правилника на парламента нечленуващите в парламентарни групи нямат право да бъдат и членове на постоянни комисии.

Заради това Венцислав Каймаканов вече не е в състава комисията по земеделие, а мястото му зае Дурхан Мустафа. Каймаканов загуби и мястото си в комисията по енергетика, което зае Митхат Метин.

Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дормуш бяха изключени от комисията по вероизповеданията. Овакантените места заеха Александър Методиев, известен като Бат Сали и Джейхан Ибрямов.

Рушен Риза вече е член на енергийната комисия на мястото на отцепника Айдоан Али. Бюнямин Хасан стана зам.-председател на просветната комисия, след като Мариана Георгиева стана независима.

Мястото на Лютви Местан пък там зае Петър Чобанов. Мариана Георгиева беше освободена и от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase