Снимка: архив, БулФото

Няма държава, в която премиерът да излезе и да каже, че всичко е наред и е цветя и рози. Това отвърна премиерът Бойко Борисов на критиките за състоянието на националната сигурност у нас. 

Те му бяха отправени от депутата от "Атака" Станислав Станилов по време на петъчния парламентарен контрол.

Националистът припомни неразкритите знакови убийства и битови престъпления, протестът на хората във Враца заради убийството на невинен човек. 

Станилов припомни и времето, в което Борисов беше главен секретар и обещаваше, че убийствата ще бъдат разкрити, но има някои, които още не са. 

"Няма държава, в която премиерът да може да излезе и да каже, че всичко е наред и е цветя и рози. Виждате в света в много силно развити икономически и институционално държави какви престъпления има и полицията как я атакуват", отвърна Борисов.

Той обясни и че в други имало тотални чистки в държавните медии. 

Премиерът обеща, че до март кабинетът ще внесе в парламента годишния доклад за състоянието на националната сигурност. "Надявам се в този доклад да предложим мерки, които да целят подобрение", каза още той. 

Борисов изрази надежда и че с промените в закона за съдебната власт ще се регулира проблемът и с висящите дела. "Многократно съм казвал - не може хора с десетки присъди за кражби да се влачат с години", заключи той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase