Снимка: БТА

БСП постави в центъра на приоритетите си животът, извън жълтите павета и обеща да слуша гласа на избирателите си там. 

"Докато слушах Цветан Цветанов си представих село Радюване, Ловешко, където днес погребват Вълчо и Дона Дишеви", каза лидерът на БСП Михаил Миков в началото на декларацията си за старт на новата парламентарна сесия. 

Шефът на социалистите припомни, че възрастното семейство почина от студ, а дъщеря им съобщила по-късно, за да успее да вземе пенсията им и да погаси вересиите.

"Трябва да си представим живота извън жълтите павета", призова Миков депутатите и припомни, че избирателите са често разочаровани от тези, които са изпратили в политиката. 

Миков разкритикува кабинета за неясната му външна политика и за несигурната вътрешна обстановка.  

"Днес живеем в изключително усложнена политическа обстановка. Санкции и контрасанкции, които държавата подкрепя, а хората са ощетени", каза Миков и припомни, че кабинетът няма позиция за това колко бежанци ще бъдат приети у нас. 

За вътрешнополитическата обстановка лидерът на БСП припомни, че са зачестили наглите убийства. Кабинетът пък демонстрирал невъзможност за справяне с обикновената битова престъпност, която тормози хората.

"И тук отговорите отсъстват, кризисният пиар замества реалните действия, които хората очакват от едно правителство, което най-много разбира от престъпността. Сигурно и затовя тя се засилва най-много, когато то управлява", каза още Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase