Снимка: БТА, архив

След като вчера изключеният от ДПС Лютви Местан подаде ръка към десните в политиката, защото според него на България й трябва либерално - десен проект, днес здравният министър и бивш зам.-председател на ДСБ Петър Москов даде да се разбере, че връщането на ДПС или част от него в управлението минава през унищожаването на Реформаторския блок.

Още по темата

"Връщането на ДПС през парадната врата на управлението минава през руинирането, самоунищожението или унищожението на Реформаторския блок, доказването му като недобра управленска конфигурация с ГЕРБ. Аз няма да съм човекът, който ще отвори тази врата, било пред Доган, било пред Местан", отсече той пред Нова телевизия.

Според него е видно, че ДПС е опозиция и се разпада.

"Това с геополитическата ориентация и етническият мир е поредното алиби, за да може зад него да се прикрива една безнаказаност и разхищение към публичните финанси. А на въпроса на кого е по-близък Пеевски - на Доган или на Местан, няма верен отговор", отбеляза той.

Москов припомни, че Реформаторският блок потвърди участието си в управленската коалиция, въпреки че депутатите от ДСБ минаха в опозиция заради оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

Според Москов вече е във висока степен на готовност подписването на анекс към коалиционното споразумение между ГЕРБ и блока, в който ясно, подробно и конкретно с дати, ще бъде разписано продължението на реформата в правосъдието.

По думите му Реформаторският блок "не е сбор от няколко партии, които да надделяват вътре в блока, а е надежда за това, че разпокъсаната Десница може да работи заедно".

Той смята, че стратегическото стабилно политическо бъдеще на държавата зависи от трайна управленска конфигурация между РБ и ГЕРБ.

Москов отказа да коментира дали е любимец на премиера Бойко Борисов, който няколко пъти се изказа ласково за  него.

"Аз не живея с идеята да бъда любимец, а с идеята да правя всичко така, че програмата, под която сме се разписали, да бъде направена. Това е единстветоно нещо, което има смисъл. Останалото е борба на тронове, в която аз не участвам" посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase