Снимка: архив Булфото
fallback

Ахмед Доган винаги е бил неудобен за управляващите в Турция. Анкара сигурно ще застане зад Местан, прогнозира бившият заместник-външен министър Феим Чаушев.

Oще по темата

"Доган приемаше ДПС като негова рожба, винаги се противопоставяше остро срещу външна намеса в ДПС от Турция, не се поддаваше на натиск" обясни той пред bTV.

Чаушев разказа, че са били правени сериозни опити за отстраняването на Доган. Те обаче не се увенчали с успех. Според него събитията в движението не са изненада, не са станали и за една вечер.

"Всичко си има предистория", каза Чаушев.

Той обясни, че декларацията срещу Русия за сваления самолет, е била последната капка, която е преляла чашата. Според него декларацията на Местан е била не просто политически гаф, а и провокация.

"Една българска партия не може да бъде адвокат или говорител, буквално да повтори версията на едната страна в конфликта", убуден е Чаушев.

Бившият заместник министър прогнозира, че по време на днешната си пресконференция Лютви Местан ще говори с клишета и най-вече за евроатлантическите ценности.

Според него, ако част от мюсюлманското население в България се радикализира, това ще е опасна тенденция и не трябва да се допуска.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

Важното е че бълг.турци обичат Доган

28

Гатанка

преди 8 години

България държава ли е?

27

матросчо

преди 8 години

Ето това е дипломат, личи си закалката и бистрия ум, но най-важното -ЗАЩИТНИК на националния суверенитет и ВСЕКИ, който се подиграва с тази личност, без значение с какви доводи - Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. АШКОСУМ АРКАДАШ - добро образование, защити парите, дадени от народа за образоването ти и подготовката.

fallback