Снимка: Архив Булфото

Според бившия директор на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров, няма данни за връзка на Лютви Местан с турското разузнаване.

Още по темата

"До момента аз поне не съм видял нито едно сериозно доказателство за обвързаността на Лютви Местан с турските специални служби и конкретни данни за някакви негови прояви, свързани с тази обвързаност", коментира той пред Нова телевизия.

"Не вярвам във версията за шпионаж, тази версия се лансира много упорито от няколко медии, за които не е тайна, че обслужват интересите на ДПС", каза още Гяуров.

Той определи като "грандиозна глупост" посещението на Лютви Местан в турското посолство, за да планира как да защити сигурността си.

"Това все още не означава непременно шпионска връзка. На всички въпроси трябва да се даде отговор в най-близко бъдеще от страна на ДАНС и прокуратурата", допълни Гяуров и продължи:

"Лютви Местан е част от ядрото на ДПС от много години и вероятно той самият е участвал в "опрасквания" през последните години и би трябвало да му е ясно какво ще му се случи оттук нататък", добави бившият директор на Националната разузнавателна служба.

По думите му истинската причина за случилото се в ДПС е опитът на Доган да сложи партията на нови релси, да преопакова ДПС и да го направи по-сдъвкаемо за публиката.

"Според мен сценарият малко е излязъл от контрол, може би заради упорството на Местан. Аз си мисля, че това трябваше да бъде коледният подарък за българите", каза още Димо Гяуров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase