Снимка: БТА, архив
fallback

Новият министър на правосъдието Екатерина Захариева определи като проблем на цялото общество неслучилата се съдебна реформа.

Oще по темата
Според министъра усещането за дефицит на справедливост в обществото е ясно изразено през последните 25 години, а вината за това е споделена.

Вината е във всички нас, не е само в самата съдебна система, не е в един или друг, вината е във всички нас и във факта, че ние не успяхме за тези 25 години да завършим реформата докрай и да постигнем нейните цел, това е хората да се чувстват сигурни, че когато излизат от съдебната зала и когато видят, че са получили справедливо решение, каза Захариева, която участва в София в представяне на приоритетите на холандското председателство на Европейския съюз.

По думите й качеството на живот е свързано с това дали хората считат, че в своята държава ще получат добро правораздаване и добро административно обслужване, предаде БНР.

Промените в Конституцията според Захариева са първата стъпка напред.

Факт е, че в измененията в Конституцията се направиха немалко добри стъпки и аз като практичен човек считам, че ние трябва да започнем, ние трябва да вземем тази основа и да надградим започнатото в следващите важни изменения в Закона за съдебната власт, нормативните актове, които прилагаме, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

независим

преди 8 години

Трябва да се борим-отдавна съдебната с-*** е станала роднинска.Журналистите да си направят труда да проверят.В конкурсите се допуска 1 невръзкар,всички други са техни деца,роднини.Същото е за нотариус.Отдавна д-вта е парцелирана м/у определени групи и нищо не е в състояние да промени нещата.Журналистите не се вълнуват с какво се занимава министър,след като вече не е такъв.как изкарва прехраната си.25 години се съсипва и продължава,50 г.може би ще трябват да се нормализират нещата.

16

Анонимен

преди 8 години

До Реформатъкмо щях да напиша същото; по-точно нагодиха си дейността изцяло в своя лична полза; станаха една от кастите.

15

Много

преди 8 години

Ама много скучна медия.

fallback