Снимка: архив Булфото

Управляващите се опитват да симулират промяна на отношението си към Русия. Това е изводът от коментара на лидера на БСП Михаил Миков по повод променената  позиция на властта към Москва.

Още по темата

Според соцводача новата политика на страната ни към Русия е странна на фона на гордостта от спирането на три големи руски проекта в България.

"Прави се опит да се демонстрира промяна на отношенията с Русия", каза Миков пред Нова тв.

Според него влошените отношения между Москва и Анкара дават възможност България да реанимира големите проекти "Южен поток", "Бургас-Александруполис" и АЕЦ "Белене". Миков обясни и че за България е важно да запази присъствието си в ядрената енергетика на Балканите.

Лидерът на БСП нареди като основна задача за годината да се коригира свършеното от управляващите миналата година.

"Бюджетът бе приет без да се предвиди нищо за майките, за отглеждането на деца. Ако това не се случи, България ще продължи да умира", категоричен бе лидерът на левицата. Той подчерта, че за раждаемостта трябва да има държавна политика плод не само на един мандат.

Миков отново обвини Турция, че прокарва политика към България и други съседни страни, която не съответства на евроатлантическите ценности. Той обясни пак и че е в очакване дали ДПС ще изчисти образа си на опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase