Снимка: Булфото
fallback

"Когато Местан беше поставен на поста председател аз казах, че в ДПС става рокада - царят и топът си сменят местата - царят си остава по-защитен, а на топа се дава шанс да се развие в играта. Но стана така, че във времето се получи, че поставения по друг начин казано за изпълнителен директор на корпорацията ДПС Лютви Местан си помисли, че е мажоритарен акционер". Това обяви в интервю за bTV Корман Исмаилов, лидер на Национална партия "Свобода и достойство", част от РБ.

Oще по темата

Исмаилов бе категоричен, че поне 90% от хората в ДПС не са знаели почти до последно, че Местан ще бъде "отстрелян".

"Доган никога не се е отдръпвал и не е пускал контрола над ДПС", категоричен бе лидерът на една от партиите в РБ. По думите на Исмаилов, освен Ахмед Доган и Лютви Местан, в смяната е имало и един друг фактор - "един дипломат, който с много неадекватни действия си развя коня на терена на нашата страна, вживявайки се в ролята на някакъв много разбиращ политически инженер".

Корман Исмаилов определи като грешка на Местан ходенето му в турското посолство и близките му отношения с турския посланик, но по думите му върху бившия вече лидер на ДПС са се изсипали много лъжи и клевети в последно време.

"В политиката съм спазвал принципа - трябва да се спазва добра дистанция от бизнеса, от медиите и от дипломатическите представителства. А Местан не спази тези правила и това му изигра лоша шега", смята Исмаилов.

По думите на лидера на Национална партия "Свобода и достойство", Местан няма необходимия политически ресурс да прави нова голяма партия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Майк

преди 8 години

Корман Исмаилов е Лютви номер две и той е агент на турция. Гледах една среща преди време на Бойко с реформаторския блок и накрая си стискаха ръцете само когато Корман си подаде ръката Бойко се направи че не го вижда. Знае какво става. Сегашния главен мюфтия и той е агент на турция.

9

Анонимен

преди 8 години

NAPROTIV CARA SI IMA TOP BOIKO I DRUGI REFORMATORCHETA ABV DUPESE

8

това е положението

преди 8 години

Корман и Местан - две страни на една и съща монета.Имат министър турците в правителството и то на отбраната .Иде сценарий за Кипър на Балканите.Борисов защо се прави на луд.Нима той не е премиер на това правителство даващо военните ни тайни на Турция. Да смени този зам министър ..... Нови избори

fallback