Снимка: bTV

Строителният министър Лиляна Павлова обяви, че тя и колегите от пътните служби са имали сериозна и критична снежна нощ.

"Над 2600 снегорина работиха, двойно е увеличен броят им", пресметна тя и обясни, че фронтът се е движил от запад на изток, като най-големи затруднения и образували се поледици е имало в Русе и Велико Търново.

"Това наложи през нощта от 01.00 до 05.00 часа абсолютно всички пътища за всички автомобили да бъдат затваряни поетапно, за да бъдат обработвани против обледяване", поясни тя пред bTV.

В момента най-критично е положението в Силистра. В областта са затворени всички пътища за тежкотоварния трафик, а поетапно ще се затварят и за лекия трафик.

Единственият все още отворен път е Силистра-Шумен. "Затваряме Силистра-Русе покрай Дунав, Силистра-Варна също, защото снегът е много силен, обстановката е много тежка", каза министърът.

Лиляна Павлова отправи апел към пътуващите по магистрала "Струма", Благоевград-Дупница, да шофират изключително внимателно, тъй като се е образувала много гъста мъгла.

"Най-лесно е да се каже, че не се чисти. Стандартите изискват при обилен снеговалеж да спрем движението, да изчистим, и след това да пропуснем трафика. Ние ограничихме тежкотоварняи трафик и оставихме снегорините да въртят", посочи Павлова.

"Зима е, какво да има на пътя? Може и да има начин да се сложат реотани на пътя, ще стане още по-скъпи", заяви тя. "Не трябва да драматизираме, не трябва да преекспонираме", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase