Снимка: Булфото, ахрив
fallback

В България има опасност да се създаде ислямистка партия, заяви проф. Михаил Константинов пред Нова тв.

"Това, че Хюсеин Хафъзов е сред депутатите, застанали зад Лютви Местан, е показателно, защото неговите изказвания бяха антибългарски, граничещи с национално предателство", каза още проф. Константинов.

Той коментира, че ако Лютви Местан реши да прави нова партия, много важно е тя да не бъде ислямиска. Константинов допълни, че около Местан има хора, които имат антибългарско говорене.

Oще по темата

По думите му в изказванията на родения в Бургас депутат е имало неприкрити заплахи. "Не искам да ги повтарям, за да не му правя реклама. Разчитам Местан като опитен политик да не допусне подобни неща да се случат", добави математикът.

"За да е успешен един политически проект, трябва да може на едни избори да вземе 140 хиляди гласа, за да прескочи бариерата. Такъв потенциал хората на Местан нямат. Другата по-малка цел на една нова партия е да мине 1%, за да получи финансиране. Дали това е възможно, не мога да кажа", добави Константинов.

"Не е допустимо един политик да се крие в чуждестранни посолства. Това е прецедент. За да се скрие там Местан трябва да има сигнал, че се готви покушение и той да е достатъчно достоверен", допълни професорът.

По думите му всеки български гражданин, който има данни, че се готви такова престъпление, е длъжен да съобщи в полицията. В противен случай става съучастник.

"Представете си, ако един кюрдски лидер се скрие в българското посолство в Анкара. Това ще е суперскандално. Случаят е аналогичен. Не може така да се излага България!", настоя още Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ANONIMEN

преди 8 години

До Pinochet ZA PREDATELITE OT GERB DPC RB ABV BCP----RAZCTREL

32

Анонимен

преди 8 години

Питекантропа е основният фигурант при фалшифицирането на избори.

31

Шалом

преди 8 години

Абе, турчине, (33)Eğer seni kör? Там пише ясно - в посолството на България в АНКАРА! Тебе какво, трудно ти е да разбереш ли бе, аланкьоолу? Ти като си такъв будала, къде си буташ дупето бе, абтал?! Сус бе керата!

fallback