Снимка: 24 часа
fallback

Бившият лидер на ДПС Лютви Местан и доскорошните му съпартийци от движението се появиха поотделно на традиционната молитва на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне. Там се проведе възпоменателен митинг за 31-та годишнина от началото на „Възродителния процес”.

Oще по темата
”Разцепление не бих казал, но е знак, че някой си е повярвал, иска нещо да покаже и да направи някаква демонстрация. Виждате, че народът е с нас”. Така един от тримата нови лидери на ДПС Рушен Риза, цитиран от ”Нова телевизия” коментира поведението на Местан.

Новоизбраното официално ръководство  на ДПС поднесе цветя на гроба на 17-месечната Тюркян, загинала по време на така нареченият „Възродителен процес”. Ръководството на ДПС не се включи с политически речи. При споменаването на присъствието на тримата нови лидери обаче група от около 20-ина човека ги освирка.

Самият Местан също не говори пред хората. Той отказа да разговаря и с журналисти, но обеща да даде по-късно специално изявление.

Както Dnes.bg писа Лютви Местан дойде със собствена група малко преди официалния час на събитието. В групата на Местан присъстваше и турския посланик в България Сюлейман Гьокче.

Въпреки очаквания външният министър на Турция не пристигна в Могиляне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

До 110

преди 8 години

За Местан хубаво, а за Доган? Още един орден ли? Басии промитите.

97

Анонимен

преди 8 години

Кой народ е с вас, бе?Ако знаете народа как ви мрази, вад и всички продажници като Данчо ментата, Бисеров и останалите, свят ще ви се завие. Но, това е друга тема, а и на вас, знаем, не ви пука.

96

лъжат

преди 8 години

Хора, не се подвеждайте повече! Стига с лъжите на Доган. Кога ви е помагала Русия? Гледаше си интересите - бяхме 17-та колония.

fallback