Снимка: архив, Булфото
Изключеният бивш лидер на ДПС Лютви Местан не се появи на първия от възпоменателните митинги в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес, които се провеждат в Кърджалийско в края на декември.
 
Първата проява е в ардинското село Млечино. В митинга участваха тримата съпредседатели - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, съобщава в. "24 часа". 
 
Казак призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС.
Още по темата
 
Сред пристигналите да почетат жертвите, но отделно от официалните гости, бяха и областният лидер на ДПС Кърджали Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед. Двамата участваха в пресконференцията на Лютви Местан в Кърджали в четвъртък. Те бяха сред хората, твърдо застанали на негова страна.
 
На пресконференцията Местан заяви, че ще участва във възпоменателните прояви, каквото и да се случи.
 
Очаква се бившият лидер да се появи на митинга край Тюркян чешма, който ще се провде утре в кирковското с. Могиляне. То се намира само на 15 километра от родното село на Местан Островец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase