Снимка: архив, Булфото
fallback
Изключеният бивш лидер на ДПС Лютви Местан не се появи на първия от възпоменателните митинги в памет на жертвите на т.нар. възродителен процес, които се провеждат в Кърджалийско в края на декември.
 
Първата проява е в ардинското село Млечино. В митинга участваха тримата съпредседатели - Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, съобщава в. "24 часа". 
 
Казак призова всички, които са застанали зад Местан на вчерашната пресконференция в Кърджали, да се върнат обратно в ДПС и им даде време за размисъл. Това вече направи кметът на Ардино Ресми Мурад, който вчера беше рамо до рамо с Местан, а днес рамо до рамо с новото ръководство отстояваше позициите на ДПС.
Oще по темата
 
Сред пристигналите да почетат жертвите, но отделно от официалните гости, бяха и областният лидер на ДПС Кърджали Бахри Юмер и депутатът Шабанали Ахмед. Двамата участваха в пресконференцията на Лютви Местан в Кърджали в четвъртък. Те бяха сред хората, твърдо застанали на негова страна.
 
На пресконференцията Местан заяви, че ще участва във възпоменателните прояви, каквото и да се случи.
 
Очаква се бившият лидер да се появи на митинга край Тюркян чешма, който ще се провде утре в кирковското с. Могиляне. То се намира само на 15 километра от родното село на Местан Островец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

мм

преди 8 години

Ако Местаня е нещо сбъркал с декларацията и това му е наказанието, то много моля и цялата ПГ на ДПС да бъде адекватно санкционирана, за това, че подкрепи въпросната декларация. Не е демократично само един да пере пешкира. Междувпрочем, винаги съм смятал Местаная за шизофреник, днешните събития го доказват. Така че, ефендита, да се водите по акъла на един психопат (при това организирано, ДПС не ФК, а е партия) говори зле за вас. Плюете по българите, но вас си не поглеждате!

63

ч

преди 8 години

Местан няма от какво да се претеснява эащити НАТО и каэа че си эащитава територията НАТО,трябва да отиде като човек който е страдал эаедно с хората в кържелийско

62

Анонимен

преди 8 години

Какъв Възродителен Процес , местото на Дело Възродителен Процес е в Съда в ХАГА а не в Архивите на Склад

fallback