Снимка: Нова тв
fallback

Депутатите от ДПС започнаха да се събират в сараите на Доган, където най-вероятно ще се проведе извънредното заседание на партията, съобщи Нова тв.

До последно мястото на събитието беше крито. Беше съобщено само, че то ще се проведе, знаеше се и началният му час.

Oще по темата

Множеството полиция и охрана пред Боянските сараи на Ахмед Доган подсказват, че заседанието ще се проведе именно в столицата.

Там влязоха отговорни лица на ДПС, сред които секретарят на партията Мустафа Карадайъ, депутатът Делян Пеевски, евродепутатът Филиз Хюсменова, която упорито е стягана за следващия лидер на Движението за права и свободи.

Според устава на партията, Централният съвет на ДПС има право да отстрани настоящия председател, но не и да избере нов на негово място. Това може да стане само на партийна конференция. Сега може да се очаква да бъде излъчен само временен лидер на партията.

"Действието на Местан в Кърджали предстои да бъде тълкувано от партията", заяви пред журналисти Рамадан Аталай, който пристигна за сбирката.

По думите му ДПС просто се събира за заседание на парламентарната група и заседание на Централния съвет. На въпрос във връзка с това, че все пак заседанията са извънредни, Аталай заяви, че "всичко, което се случва на Коледа е извънредно".

"ДПС е по-единна от всякога, заяви пък Джейхан Ибрямов.

"Преди Лютви Местан да казва, че днешният съвет е нелегитимен, да прочете устава на партията. Централният съвет освен от председателя, може да се свиква и от 1/3 от членовете на партията", поясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 20Дорожно-патрульная служба (ДПС)

20

До 21

преди 8 години

Доган не е политик.Той е един зъл гений, който е впил пипала в държавата и не и позволява да диша.Колкото Пеевски е политик, толкова и неговия шеф Доган е.Но, българинът си заслужава съдбата, щом се възхищава на своите поробители и тези, които го ограбват.

19

Анонимен

преди 8 години

Донът на мафията събира подчинените си. А мвр, данс, цацаров..им се радват.

fallback