Снимка: МО

Военният министър Николай Ненчев поздрави българските военнослужещи зад граница по повод предстоящите празници.

"Вие сте лицето на Българската армия пред света. Радвам се, че сте единни", каза Ненчев на традиционната видеоконферентна връзка с българските военни контингенти в чужбина.

Министърът на отбраната и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов изказаха удовлетворение от успешно и достойно изпълняваните задачи от българските военнослужещи, участващи в мисии и операции на НАТО и Европейския съюз.

Те поздравиха с предстоящите празници националните командири и чрез тях - съставите на военните контингенти като им пожелаха здраве, много сили, самочувствие и кураж за успешно завършване на мисиите зад граница. 

Николай Ненчев предаде и новогодишни поздрави към българските контингенти от името на министър-председателя Бойко Борисов.

Общо 133-ма български военнослужещи изпълняват в момента съюзните ангажименти на България.

Видеоконферетната връзка с националните командири на военните контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали бе ръководена от командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров.

Българските военнослужещи изпълняват успешно поставените задачи и дават своя принос за успеха на операциите, заявиха в докладите си националните командири полковник Пламен Петров (Афганистан), полковник Зинови Зиновиев (Босна и Херцеговина), майор Димитър Семерджиев (Косово), майор д-р Георги Кесов (Мали).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase